1. Ignició: encén el teu cervell.

Són xerrades d’experts, de deu minuts de durada, per establir-ne les bases i proporcionar quatre idees clau per discutir. Els conceptes subjacents en tot l’esdeveniment són: hackers cerebrals i control.
Primer es parlarà sobre el concepte de control: què és?, existeix realment? O la nostra conducta deriva de la relació entre processos d’emergència-immergencia més o menys caòtics o predictibles?

Després, es parlarà dels elements que ens fan perdre la sensació de control: els fisiològics, que pertanyen al cervell automàtic i dominen els nostres desitjos —com quan ens enamorem o ens fem addictes; i els patològics, que canvien les connexions cerebrals a causa d’una malaltia (l’esquizofrènia), ens desconnecten de la realitat i, per tant, perdem el control sobre la nostra percepció del món.

Finalment, farà esment dels elements creats per nosaltres mateixos. Sabrem com augmentar l’autocontrol a partir de modificar els propis connectomes cerebrals.

* Esc + Ctrl: Roc Parés, artista i professor de comunicació interactiva de la Universitat Pompeu Fabra, ens parlarà, mitjançant les seves obres, sobre la pèrdua de control i la construcció de la subjectivitat en la societat de la informació.
* Hackejant la ment: Cyborgs, cervell i màquina: Stephen Dunne, director d’investigació en neurociència de l’empresa Starlab, ens parlarà sobre l’estimulació cerebral i les interfícies cerebrals.
* Un món XXL: Adictes al menjar: Marta Fructuoso, investigadora del Centre de Regulació Genòmica, ens parlarà de l’origen de la creixent epidèmia d’obesitat a la qual ens enfrontem, i com alguns aliments ens fan perdre  el nostre autocontrol.
* Fitness del subconscient: Jocs [NO] seriosos per millorar l’autocontrol: Óscar García Pañella, director acadèmic de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI) de la Universitat de Barcelona i d’Innovation and Entrepreneurship Business School (IEBS), ens explicarà una manera aplicada, divertida i eficient de modificar conductes.
* El bestiari mental: Javier de Diego Adeliño, psiquiatre de l’Hospital de Sant Pau
i investigador del Centro de Investigación Biomédica en red de Salud Mental (CIBERSAM), ens explicarà les múltiples maneres mitjançant les quals la malaltia psiquiàtrica s’apodera de la nostra conducta i de la nostra percepció de la realitat.
* Neurociència, ¿ficció?: Richard Hebert, director del centre Bloom i consultor tecnològic, ens farà un repàs de l’estat de l’art de la tecnologia vinculada a la neurociència, tot veient dispositius i exemples del que ha deixat de ser ficció per ser una realitat.